Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

besinning

 

från högt beläget bergslandskap

lämnar jag taggig synrand

och nästan cirkelrund horisont

nedför översilningsmarkerna fjädrar jag

bland enstaka fjällbjörkssnår

sluttningen möter grantoppar

upp ur det ryamattslika grå

dimmornas dämpade svepning famntar mig

hösten trär en huva över huvudet

tystnadens totala uppväcker

minnena mimar i sinnenas ställe

ur fantasier byggs fantasterier

förstenas av domedagsmuller

och kaosreflexer från apokalypser

jag klamrar mig fast vid

en spricka mot himmelen

och undrar just

vart fågelsången

här hörs endast

skuggan av surrande humla

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-27 12:24



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Jisses vad du ger läsaren härliga bilder! Tror nog du fått en ny följare!
2020-09-29

    Lena Staaf VIP
Minnen, fantasi och samtidigt närvaro i hösten.
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg