Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Purpur och den andre


Purpur. Hjulens vånda krymper. I stunder 

kraschar evigheten. 

ja. Så är vi. Du. 

Borgerlighet men enbart du. 

Än idag. Ditt läsande. Urskiljandet av mig. 

Mitt öga följer dig likt du följer mig. 

Min dotter somnat med en bula. Mormor 

tröstar över telefon. Nattens mörker sjunker 

över drömmar sparade. 

vi älskade varann. Jag tror vi gör det fram 

till ålderns mörka höst. 

Du gud som skickar mig det vackraste 

i helt fel tid. Som en aning om hur liv ska 

levas bevarade jag dig. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-01 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP