Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...om ni sticker oss blöder vi...


Nästan

nu är du nästan hemma
säger de
de kallar mig europe’

fast jag är svart
fast jag har sneda ögon
vill de att jag ska bli glad

räddad bli glad

här är du
nästan hemma
här nästan

du har vandrat i öknen
så länge
du har slagits i
avlägsna hamnar

du har gäckat enögda
vakter i Ceuta
nästan Odyssevs
nästan har du blivit

du är den glädje större
än avsmak
har du nu nästan
nästan blivit

de säger glöm
det gamla
Afrika finns ju
snart inte mer

de säger nej
glöm nu Bagdads ruiner
glöm dammiga Basra

men om jag tvekar
vad blir jag kallad härnäst

om jag saknar min broder
om jag tvekar bli glad
när syster min drunknat

vart tar jag vägen
vad blir jag kallad härnäst






Fri vers av Horace
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-03 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace