Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att rätt förvalta ett kärt besök.


Besöket


Ack, rosor har använts i århundraden
för att bidra till konversationssammanhang.
De talar ett metalliskt språk som luktar gott
och böjer sina stjälkar till en konvex vas.

Vi väger in varandra i ritualen
med thé i vitt och delikat porslin,
skickligt spelandes med våra nyckelord
och signalerande alltmer till sensorn:
öppna alla nödregister!

-Var det en fråga eller komplimang?

Låt konversationen gå smidigt igen
genom att använda andra paradigm.
Rosorna har redan med den första hälsningen
en missstänkt mild grad av diglossi.

Nu gläder vitt mig inte i möblemang,
men i grupper av rosor i en lugn konversation
förtjänar de en komplimang om färg
i allt dess mottagande.

Erfarenheten av den karakteristiska tekniken
gör att artighetsdiskursen snart är etablerad
med strålande konkurrens - och svar.
Rosorna lyssnar på samma sätt,
vi känner snart igen förvissningen.

Det som har härjat fortsätter vilt att existera
i argument om förståelse och borttagande
för och av saker som vi ständigt missförstår.

Rosorna suckar och förändras hela tiden
i deras röda tankar om förgänglighet.
Därför måste vi ta tillfället i akt.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-04 07:43



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för rosor som talar!
2020-10-04

  WyS VIP
Vackert framfört!

Som att smaka på orden,
Lyssnandet
Färgen
Smaken....är det något som du
känner igen?

Beskt, surt salt eller sött!

Miss t förståndet....känner inte igen!

Ordet som skulle ha sagts....
Förklara ingrediensen till måltiden

2020-10-04

  Lottie Ålhed VIP
Lyssnande rosor och förgängligt liv . Fint.
2020-10-04

  alicja lappalainen VIP
människans kommunikation mellan diglossi och parallellspråklighet
2020-10-04

  Solstrale VIP
Man kan göra mycket med rosor...
Filmisk poesi, klara bilder framkallas!
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen