Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rotvälta

vindbyars kast i envig med färgfyrverkeriets dödskamp
min måsteburna magkänsla
följer luftens rörelse
osäkrad sprängladdning
rycks loss slits fri dras bort
otyglad dyker den för
stormarnas krumsprång
yrsel skakningar uppgivenhet
virrvarr i fritt fall
metamorfos
finns där ett dåtida "ja"
vagt i åminne hulkande
längtar bryggor över
till rösten i skapelsens nav

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-05 09:39



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Dramatiskt och vackert, berörande !
2020-10-07

  Eva Langrath VIP
Fin text om den inre och yttre stormen
2020-10-06

    Lena Staaf VIP
Inre och yttre höststorm, fint beskrivet.
2020-10-05

  lodjuret/seglare VIP
Ordet 'måsteburna' byts här mot 'inavelsval' efter att ha läst en udda bok samt din egen udda text.
2020-10-05

  AiA Maria den fria
Hisnande

Vackert

Tack!


2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg