Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[Baguettelle]

Jag vill skriva om något jag inte kan

jag vill se hur min text gör mig vis

hör mig läsa min dikt för publik i Lausanne

och för skrikande fans i Paris

 

Min franska flyter som vattnet i Rhône

berusar som vin från Bordeaux

med rullande r som en tungrotsdemon

min strof färgas röd, vit och blå

 

Sväljer varenda slutkonsonant – hrm…konsonan’….

min betoning är flyttad till slutet

ordflödet snabbt som ett jetflygplan

gestikulerar oavbrutet

 

Det nasala fladdrar i gomseglets vind

med böljande språkmelodi

se glädjetår väter blossande kind

hör flytande fransk poesi




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-08 19:07



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
så spännande text och vilken humor
2020-10-12

    ej medlem längre
Inspirerande språkflöde på flytande poesi, kanske även franska.
2020-10-10

    Sefarge VIP
Läs-njutningsfyllda lyriska betonings utsvävningar. Tacksamt tack för det!
;)




2020-10-09

  Evelyn Falk Möller VIP
Vilken skrivarkonst! Och du kan visst! Så kul att läsa och minnet från min mamma när hon låtsades kunna franska genom att imponera på oss barn genom följande lilla vers, med en överlägsen nasal touch of France:
"Äta puré
med teské
i ve´boá,
kom och gjorde mig så himla glad.
Tack för härlig läsning.


2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe