Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou, en av mina tidigare texter revidierad och med ljudfil


Till min egen far

 

Se hur stilla höstmörkret nu faller

i kväll runt alla tysta själars scen

när som alla våra hyllningslyktor tänds

och där i skuggorna sprider de sitt sken

 

Det är en mystikens kväll i alla helgonstid

där man tycker sig höra änglars sång

till vördnad för alla våra kära

ja alla de nära som lämnat oss en gång

 

Känn hur en frostdoft fyller luften

som i en förnimmelse av nyfallen snö

då står vi alla vänner där tillsammans

så stilla invid våra tårars egen sjö

 

Det är en kall novemberkväll

men ändå så vacker stilla och timid

i detta heligt aktningsvärda möte

när nu en vinter snart tar vid

 

Se där bland alla kyrkogårdens rader

har minnen ristats och prentats in i sten

ja där glänser vackra minnesord

i ett varmt och vaggande aftonsken

 

Alla lyktorna nu tänds för kärleken

de skall bryta mörkret där i natten

när stunden fylls av ödmjukhet

så långt bort från alla skratten

 

Mystiken förenas i vårt sinne

där som alla själarna nu finns

i ett av historiens vackra vingslag

där vi kära ansikten nu minns

 

Så låt nu alla tårar tyst få falla

över våra kinder för vår sorg

men att nya tankar föds som värmer

med dem fyller vi vår känslokorg

 

När nu denna stunden känns sakral

där under alla våra helgons hösttermin

så just där i tanken på min egen far

känner jag en hand i min

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-09 14:45



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Vacker
berörande
transformation


Tack!
2020-10-13

  ULJO
Fin hyllning. Fin ihågkomst
2020-10-10

  bibbi ahrnstedt
En finstämd skildring av din far, av det som var, alla känner vi saknaden som beskrivs med värme och vemod
2020-10-10

  Respons VIP
Fin betraktelse!
2020-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt, vackert och med vemod diktar du saknaden av en älskad far.
2020-10-09

  Kungskobran VIP
Mycket fint, kunde vara en dikt av Per Daniel Amadeus Atterbom
2020-10-09

    RobinG
Riktig, riktigt bra! Kändes otroligt levande och nära. Den talade höst, värme, närhet och saknad - allt på samma gång.
2020-10-09

  Sparvögat VIP
Så vackert, vemodigt och kärleksfullt du sänder tankar till din far...
Får mig att minnas min älskade pappa!
Du kan lägga orden som inte många kan...
Tack
2020-10-09

  Öknens Ros VIP
Finstämd och med känsla.
2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP