Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oändliga grubblerier om obefintliga ting

Om universum är oändligt stort så lämnar det inget utrymme för icke-existens.

Eller är det ofrånkomligt oändligt för allt som existerar inom detta universum och samtidigt begränsat ur ett utanifrån-perspektiv?

Tillåter denna hypotetiska oändlighet att det existerar något utöver som kan inneha ett annat perspektiv?

Kan oändligheten vara definierbar i en högre dimension där något större än oändligheten tillåts existera?

Eller är oändligt och obefintligt samma kvantitet från olika håll?

Övergår oändliga ting till obefintliga med ett skalsteg och vice versa i revers.

Och om universum är ändligt, tillåter det att ingenting existerar bortom det eller existerar istället oändligt många universum?

Icke-existens bör inte vara tillåtet inom existensens ramar, och tvärtom bör inte existensen tillåtas inom icke-existensens ramar.

De två måste vara icke-kompatibla på så sätt att de inte kan gälla i den andras närvaro.

Dock kan tänkas att de är motsatta sidor av ett oändligt stort membran.

Utifrån detta alltid varandras motsats men endast inverterade och utan vetskap om den andres närvaro.

I detta fall är även icke-existensen oändlig i händelse av att existensen är detsamma.

Oändlighet blir obefintligt inverterat.

Det må så vara att icke-existensen är en icke-fråga och att jag kunde lägga oändligt mycket mer energi på något vettigare




Övriga genrer av Brunluvan
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-14 01:11



Bookmark and Share


  Burn
Bra tänkt! Fortsätt tänka lika konstruktivt som du gör här så kan du komma fram till en del väldigt intressanta tankegångar och slutsatser.


2020-10-14

  Staffan Nilsson

Trevlig läsning!
Många gånger blir det just oändliga grubblerier eftersom problemen angrips på fel sätt.
Till exempel - Vad kom först? Hönan eller ägget? Så länge vi bara tittar på hönan och ägget så kommer vi ingen vart. Om vi däremot vidgar perspektivet inser vi att ägget kom först.

2020-10-14

  AiA Maria den fria
Först fanns
”det som är”- ingenting annat existerade
Men ”allt som finns” kunde inte känna sig självt-för allt som finns var allt som fanns och det existerade INGENTING annat.
Därför existerade allt som finns-inte.
I frånvaron av något annat existerar inte allt som finns

Tack!

2020-10-14

  Kaptenlöjtnant
intressanta tankar
någon icke existens finns det ej utrymme för
2020-10-14

  Larz Gustafsson VIP
En berättigad - och retorisk - fråga:
Hur kan någonting uppstå ur ingenting?
Och av sig självt?
Krävs det inte mer tro för att tro på detta än det krävs för att tro på Gud?

Ja, det blev tre frågor...
2020-10-14

  flygia
killar skönt i hjärnan. nya begreppssammansättningar.
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan