Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oändliga grubblerier om obefintliga ting (3)

Fusion sammanförde elementsrpartiklar
och gav så liv åt atomer.
Dessa bildade komplexa formationer
i ett esoteriskt och enormt vakuum.

En vulkanisk sten skapade biologi av geokemi.
Molekyler fick minne och evolutionen gavs svängrum.

Jag är en del av en obruten kedja av liv
som lagts under miljardtals år.
I mig finns information från begynnelsen.
Om evolutionens enorma kliv.

Livet är alltets senaste innovation.
En universums narcistiska självbetraktelse.

Jag delar släktskap med allt som ögat kan se
I mig finns uppbyggnad och förstörelse.

En samling atomer som kontemplerar livet
En avkomma av moder jord
En kosmisk pyttipanna som formulerar ord




Fri vers av Brunluvan
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-20 11:47



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Jag älskar- ”din kosmiska pyttipanna som formulerar ord” :)

Tack!
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan