Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Inte tid ännu

Det är inte dags än
inte tid för att ta farväl
vi har så mycket över
så mycket kvar att göra
en konstant nyans
är det vi båda känner
en rostig spik i marken
i det outforskade

Den här världen är vår
vi tar ett grepp
går ut i nattmörkret
gör änglar i snön
vi lyssnar på klangen
flingorna som faller
isbrytarens mysterium
där i hamnkvarteret

De ska inte stänga in oss
på någon mentalklinik
inte slå käppen i butiken
när handeln driver oss
vägarna är outforskade
när vattnet rinner klart
under broarna av sten
och tiden följer i kanalen

Det är de som tröttnar
när livet går till ålderdom
kastar in sin handduk
men det ska vi inte göra
det finns inte på kartan
för vi är ju orienterare
som irrar runt i cirklar
och söker något hela livet

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-23 06:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken härlig kraft och livssyn!
2020-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
hoppfull text - fint flyt - ännu har vi lust att forska, vi finner klart vatten och vägar som lockar!
2020-10-24

  Stisse
Lysande dikt. Blir lycklig av att läsa denna storartade poesi. Underbart flyt och så hoppfullt på slutet. Det är ju helt riktigt "vi är ju alla orienterare.
2020-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Tillåtande positiv dikt om kärlekens kraft i livets kringelkrokar.
2020-10-23

    Lena Staaf VIP
Sökande och acceptans över livets krokigheter
Mjuk och fin text!
2020-10-23

  AndLou VIP
En mycket bra och inlevelsefull text!
2020-10-23

  Öknens Ros VIP
Och aldrig tar sökandet slut.
2020-10-23

  AiA Maria den fria
Fin text om livets flöde...om att kämpa emot eller tillåta...


Tack!
2020-10-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att tänka på skillnaden mellan att leva och överleva!
2020-10-23

  Feliaxel VIP
Vi får hoppas på ett långt liv med många upplevelser
2020-10-23

  Maria Sundelin VIP
Alla behöver vi äventyr
2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO