Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes hår


Hon är liten och svag
fast hon är vuxen
och mor till två små

Cellgifterna gavs
och tog bra, skallig
och blek från maj till
tolvte oktober

Försöker förstå
hur det kunnat
hända, varför
vävnaden skenat
hon som älskar
så mycket

I veckan som gått
det näst sista slaget
i nuets uppskjutna tid,
skars rester av döda
förbrytare ut

Smärtfri och försiktigt
glad mellan tår och
förundran dras handen
över det hår som åter
vill upp

Kolla här, utropas lyckligt:
Nu kan jag lugga mig själv!

Också det kan vara en njutning




Fri vers av Horace
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-25 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace