Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Natten vår framtid

Nu smyger natten
mörk över taken
som en kärleksvän
och månen är vaken
tusen lämnade ord
hundra dikter lästa
poem i stjärnljus
radion spelar Dylan

Nattljus så vackert
för den som gitter
kärleksattributens tid
beröring i månsken
Dylans sång om dörren
till himmelens ruta
berörande för älskande
än frodas kärleken

Natten smyger sakta
tårar följs av skratt
i huset ovanför backen
lyser eldsflammor
de skrämmer det onda
dagsljusets volontärer
sprider budskapet
till den rofyllda stunden

Natten möter gryning
flanörerna på väg hem
ännu ett kärleksmöte
av skratt och tårar
gatorna lämnas bakom
för stängda gardiner
sömnen är längtansfull
till mörkret åter faller

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-29 06:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin stämning i din vackra dikt...
2020-11-10

  Eva Helene VIP
Skön stämning här.
2020-10-31

  Solstrale VIP
"Dagsljusets volontärer" wow vilken formulering... Det hela andas och bereder läsarjaget för lugn och ro, natten är framtiden, dagen är dåtiden sömnen en portal på något vis...
2020-10-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
När dagen
rullat på, skönt
till sängs då få gå,
och med några rader
av Dig sen blir allt
bara mer OK!
2020-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfull och vacker dikt om nattens olika stämningar och fotot passar perfekt till dikten!
2020-10-29

  Öknens Ros VIP
Fint om natten och dess flanörer strosande på gator och torg.
2020-10-29

    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt om natten som föder dagen.
2020-10-29

  Feliaxel VIP
Så fantastiskt vackert
2020-10-29

  AiA Maria den fria
Berörande vackert om livets flöde

Tack!
2020-10-29

  Maria Sundelin VIP
Natt och mörker är något vi ibland dras till och ibland skyr
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO