Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntans vän

 

Det var på den där busshållplatsen där jag satt och väntade efter arbetet som jag helt otippat blev vän med själva väntans väsen. På morgonen hade jag hatat att ligga vaken i sängen och vänta på att telefonen skulle börja sjunga The Clock med Coldplay. Inte kliva upp och använda tiden till något. Nej bara ligga och vänta. När jag stog vid kaffebryggaren på arbetet höll jag på att gå i taket för dropparna bara segade sig fram. Ett helvete att bara stå och vänta på att kannan skulle bli full. Bara stod och stirrade medan pulsen stegrades, djävla väntan. Middagsrast och en taskig text redogjorde för mej att det skulle ta sju minuter att micra maten. Dessutom var den förbannade micron upptagen. Faaan, skulle jag behöva vänta hela rasten för att få i mej lite mat Efter arbetet i väntan på bussen hände det något. Själva väntan blev en del av mej. Stirrade långt ut i himlen. Och jag visste att jag inte bara kunde vänta till månen ramlade ner, nej jag kunde vänta till den dag då du skulle komma tillbaka.

 




Prosa av Bjarne Nordbö
Läst 282 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-28 19:52



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
det var bra skrivit , väntan är det värsta tycker jag
2020-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Befriande när stressen klingar av och man fylls av ett inre lugn!
2020-11-02

  stormengudrun VIP
Så ömsint och fint! Samt roligt :-D
2020-11-02

  bibbi ahrnstedt
fin text med bra innehåll. ja det där med att vänta har jag upplevt också, men ofta löser det sig med en handling
2020-10-31

  Eva Langrath VIP
Får mig at tänka sinnesro.
2020-10-30

  Annie b'larsson VIP
Underbar! Exakt! Bästa på länge..
2020-10-28

  AiA Maria den fria
*ler*

Är det i dom här lägena det passar med en bön typ ”sinnesro”...:)


Tack!
2020-10-28

  alicja lappalainen VIP
vi slösar tid på sömn och väntan.
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö