Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan tiden har sin gång

 

 

Jag ville fånga lyckan men den sprang fort o lätt

i vindens sandaletter så stingslig o kokett

jag ville fånga lyckan men den vill ej bli fast

så odygdig o spefull den ilar i en hast

 

Jag ville fånga dagen men kvällen svepte in

klädd i sorgemantel o mörkerkrinolin

jag ville fånga dagen men såg den ingenstans

o där i horisonten bjöd natten upp till dans

 

Jag ville fånga livet men döden står på lur

han väntar där i dimman att det ska bli min tur

jag ville fånga livet men döden skrattar rått

o hånar mig o säger att inget jag förstått

 

Så fångar jag väl stunden mens tiden har sin gång

med blicken emot havet jag sjunger dig en sång

så kan vi gå i stunden o fröjdas litegrann

o om vi ändå tvivlar så tröstar vi varann

 

Bs-06

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 456 gånger
Publicerad 2006-07-16 21:01



Bookmark and Share


  Karin Rosberg
Unerbart vacker skriven,vemodig och stillsam i sin rytm... stavfel på förra!!
2006-07-18

  Karin Rosberg
Underbart vacker skriven,vemodig och stillsam i sin rymt....
2006-07-18

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Mycket fin och vemodig dikt som jag gillar mycket. Vindens sandaletter är något jag gillar allra mest. Hälsar vännen Fredrik
2006-07-17

    ej medlem längre
Så vackert diktat och lyrisktt med rim. Tiden rinner ut som sand och ibland har man för höga förväntningar av hur man ska leva.
2006-07-17

  Howlit
Du är så härlig i ditt berättande och i dina rim... man vill stampa takten... slå på trumman... klappa händerna och hitta melodin som ligger gömd nånstans däri. Underbart att läsa denna nu på morgonen efter en arbetsnatt... att få somna med denna klingande i mitt minne....
2006-07-17

  Ingrid Nilsson
Men Bodil då! Musik till den här och det blir en klassiker! Jag älskar den redan.
2006-07-16

  Daniel_78 VIP
nu blir jag glad.
din bästa på länge. vilket inte betyder att de andra är dåliga
mer att jag gillar denna mycket.
kalasbra rimmat och tema som fångar mig
tack Bodil
nu är jag ett leende
hoppas det kan glädja
2006-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg