Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastvuxen



Det är inte så enkelt
som att bara låta
den blöta filten
falla till marken
Dess trådar har vuxit fast
i min hud
i mina leder
i min hjärna
Det är inte så enkelt
som att bara välja
att plötsligt dansa fri
när klacken sitter fast
i ett gammalt tuggummi
Alla invävda trådar
styr mina långsamma steg
Jag väljer själv riktningen
men kan inte plötsligt
byta till en koreografi
jag aldrig lärt mig
Den blöta filten är tung
men den börjar torka
av värmen i min kropp
och ju mer jag sträcker på mig
desto lättare blir den
att bära
och jag skapar
min egen dans




Fri vers av Jojo
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-05 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo