Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När min far gick bort, skrev jag denna dikt om honom, den följer mig genom livet.


Brev till pappa

Så har du gått till den eviga skogen
med sjön som väntar lugn och fridfull

du har satt dig i din roddbåt
och rott ut till mitten av sjön

där sitter du nu med ditt
underfundiga leende på läpparna

hållandes ditt kära fiskespö
och en glödande cigarett i mungipan

lyssnar på tystnaden
och en o annan fågel som kvittrar

och du vet att snart nappar det
och du hivar upp fångsten i båten

skrattar till och tänker...
än är det fart i den gamla gubben!

älskade älskade pappa
jag trodde aldrig jag skulle
sakna dig så mycket

att det skulle göra så ont...
men jag är glad att du nu
äntligen fått bli befriad från alla

smärtor som plågade dig varje dag
och att du äntligen funnit den ro
som du alltid sökte i livet.

Ta nu gammelgäddan
och gör mig stolt ännu en gång

Kram från din dotter




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-08 11:09



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ödmjukt och vördnadsfullt minne av din far du skaldar till oss! Berörande!
2020-11-09

  Maud Louise
Så vackert skrivet om en saknad och innerligt älskad pappa
2020-11-08

  Öknens Ros VIP
En fin hyllning till en älskad pappa.
2020-11-08
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP