Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vågar


När du slår upp dina ögon
når solljuset mig
oavsett väderlek
och låter mig födas

under natten
var jag som död
levde blott i drömmar
men du
pruttar
gäspar
luktar
knuffas
öppnar munnen
talar
säger mitt namn och frågar
om jag är vaken

luften omkring oss
vi tillsammans andats fram
i mörkret
tar en självklar plats
i vilka vi är
i ljuset

för mig räcker det ända fram
att du finns

du är allt jag vill ha
med ditt vackra namn i hågen
kan jag gå vilse närsomhelst
och bara se tiden an

inget har någon riktig betydelse
utom du

universum har sina begränsningar
vid sidan av dig.





Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-11 11:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön vacker
Gillar prutten
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
Rått och samtidigt oändligt ömsint.
2020-11-11

  Horace
1. kärlek luktar inte
för att tala med romersk
tunga(Vespasianus caesar)
2. vem står ”vid sidan
av dig”? om det är du
och detta skrev du
med med avsikt
ytterligare en
applåd för
det
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP