Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mvh//Grinchen.


Vilken jefvla ångest

Det närmar sig nu
Även fast skiten redan
Är i full rullning:
Musik som ger smak av kräk i munnen
Filmer som för länge sedan borde förstörts
För framtida generationer
Att slippa genomlida..
Vem ser ens fram emot denna tid?
Inte jag
Inte heller de fattiga föräldrar
Som sjunker ihop
Av vetskapen att samma visa i år igen
Inte barnen
Till föräldrar/förälder..
Som älskar julsupen
Eller suparna
Ej heller jul-risen
Rappen.
För vem är julen för?
Jo
För marknaden
För handlaren
Hen som bara ser avans,
Cashflow
En lyckad högtid
Mäts numer i antal klappar
Kvantitet före kvalitet
Fejkade leenden
Glada tillrop
Tätast vinner.
Tänk om..
Omtanke ersatte högfärd
Kärlek ersatte avundsjuka
Om livet ersatte..
Ihåligheten, saknaden
Tänk om kommersen
Kunde ersättas
Av äkta omtanke
Äkta inre värme
Och om samvete
Kunde ersätta skuldtyngden.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2020-11-12 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP