Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sköra tråden.

Att sakta förloras
Sakta brinna ner
Minnen som förvrider
Förtvivlar
Som inte längre är något stabilt.
Smärtan i att se
Att inget är beständigt
Att ingen är för evigt
Varken i kropp eller själ.

Att vara rädd
Inte våga mera
Det är inte ett alternativ
Ingen lösning att luta sig mot.
Att inte våga är att förminska sig själv.

Jag vill vara kvar
I allt det bra jag hade och har
Men vi styr inte över vårt öde
Vi kan försöka bestämma våra liv..
I slutändan dock: det blir som det blir.

Den osynliga gränsen
Mellan galenskap och genialitet.
Den sköra tråden som
Våra hjärnor bär..
Den bestämmer inte vi över.
Hur mycket vi än tror det.
Hur mycket vi än vill.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-03-15 01:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utgå från att jag är dum i huvudet och att min kommentar är meningslös - läs på egen bekostnad.

Jag gillar det övergripande temat, men hade pressat gränserna för rytmik och formatering. T.ex
"Att sakta förloras
Sakta brinna ner
Minnen som förvrider
Förtvivlar
Instabilt
Smärtan i att se
Att inget är beständigt
Att ingen är för evigt
Varken i kropp
eller själ.

Kanske förtar det något du verkligen tänkt igenom, men att räkna stavelser och "läs-andetag" utifrån en generell läsare är ett bra tips i allmänhet

2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP