Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredag den 13e

Fredag den 13e är det idag
detta gör mig inte i knäna svag
men många är rädd för denna dagen
många får väldigt ont i magen
för oturen sägs florera just denna tid
men jag känner inget annat än lugn och frid.
Måhända någon säger då
vänta du bara, du se ska få
att något ont dig snart skall drabba,
eller att du snart dig svårt skall dabba,
men jag säger med ett leende på mina läppar
här inga halta löss steppar.
För mig är denna dagen som alla andra
och på den fortsätter jag vandra.
Jag låter mig ej skrämmas av gammal skrock
jag vägrar tillhöra denna flock.
Nej jag lever min dag i godan ro
och låter mig inte påverkas av gammal folktro.




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-13 12:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
För mig är dagen som alla andra
utan tanke på skrock och magi
fortsätter leva som vanligt
och känner mig glad och fri!
2020-11-13

  Solstrale VIP
Halta löss som steppar, var ju oslagbart kul uttryck! Hela texten ser ljust på årets alla dagar, varför skulle då en enda dag vända allt upp och ned? Bra!
2020-11-13
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP