Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steg.

I neonljusets sken
Våta trottoarers berättelse
Svunna irrgångar
Historiens skoavtryck

Lysrörens kalla blinkande ljus
I snorgrönt pastellfärgade korridorer
Skräckslagna ögon
Uppspärrade öron som för att bestämma
Vems steg som ekar

I stearinljusets flämtande flamma
Golvplankans knakande
Mumlande röster i dunkla vrår
Råttornas trumpinnsteg
Hastande över öppen golvyta

I ruinerna
Av ett gammalt sanatorium
Rostfria sjukvårdsmöblernas fristad
Träskostigarna över och runt
Linoleumbeklädda betonggolv

I gymnastiksalens övergivna byggnad
Minnen från madrassförrådens svettiga odör
Alla skoldanser och discon
Där finniga kinder och våta handflator
Förenades i oskyldig förälskelse

Där tysta steg ekat ut
En stum tillvaro i dunkelt minne
Skepnader som rör sig sakta
I samma steg som på repeat
En cirkel som förslutits i vålnadernas tid

I slutna rum
I mörka fönster
Där skuggor ses röra sig
Och där tiden aldrig dör ut











Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-11-14 06:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP