Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte så olika ändå

jag tänker inte lämna människorna
sa den lilla valen och simmade upp
på land, gång på gång

och människorna lämnade heller inte
den lilla valen, utan simmade ut med den
på djupt vatten igen.

organism med organism brottades
de älskade för att rädda den andre

men den lilla valen ville inte leva i det
trygga djupa havet, i den väldiga Oceanen
utanför människornas slagfält

jag kan inte lämna människorna
viskade den lilla valen och simmade
upp mot land igen...




Prosa av Horace
Läst 86 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-17 13:11



Bookmark and Share


  karenina VIP
Om den där envisheten som många av oss har och som ibland går emot oss som ett icke bättre vetande. Stor igenkänning på den lilla valen
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace