Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattmusik


Lutan vränger sina strålande strängar
mot nuets genomskurna punkt,
jag är utan eld eller askburet tilltal.
Natten famlar vid jordens bas.

Nordafrikanska trummor rullar över gräset,
romska röster vrider klockorna bakom ängen
där ingen självutnämnd företrädare
någonsin uttryckt denna epok utan motstånd.




Fri vers av andrasidan
Läst 3681 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-07-17 13:43



Bookmark and Share


  andrasidan
... som nämns i positiva termer enbart när det handlar om kultur, musik, dans etc.
2006-10-23

  andrasidan
Kul att det finns de som vaknar till här. Men texten handlar ju inte enbart om musik, den har ett politiskt/humanistiskt uttalande om ett folk som fortfarande förtrycks på hela vår kontinent, främst i Öst...
2006-10-23

  alx
jag tycks höra tysta toner i miljoner
härlig stämning du får fram, lite mystisk men jordnära
me like!
2006-10-22

    vajsa
Jag kan riktigt höra musiken i mina öron..trevlig dikt
2006-10-21

  Bill Larsson VIP
"jag är utan eld eller askburet tilltal"

Härlig rad!

Visst kommer jag ihåg diktparkerardikten. Det är en av mina absoluta favoriter. Helt klart har den influerat mig, mer eller mindre omedvetet. Metadikter är roliga utmaningar!
2006-07-17
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan