Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxenlivet

...är det att ta allt för givet?
Att spela med stora kort,
svara självsäkert snabbt och fort?

Alltid stå fast och stark,
aldrig bryta okänd mark?
Veta vad du vill,
få just det och sitta still?

Investera och tänka mera,
pension och ränta servera?

Är det så du behöver va´?
Polerad och blank
Mer än en månadslön sparad på bank.

Svara "Bara bra!"
På frågan "Hur mår du ida´?"
Fastän du under foundationyta
Bara vill klösa och ryta.

Längtar att vinglaset få fylla
så du på alkoholen kan skylla
När du äkta meningen dryftar
Men ingen förstår på vad du syftar.

Välskött hus på fint kvarter
Kallprat med grannar om snön som faller ner.

Du längtar efter djup och kommunikation
Allt som beskrivs i dur har även mollton.
För att vara sin hela version.

Ändra, förändras och var lyhörd för andra.
Vi har ändå bara varandra.
När coronan svämmar över ditt sociala liv,
och du inte utanför dörren får ta ett kliv.

Mänsklig värme och relation,
ger din vardag en mildare ton.
Då spelar det mindre roll,
om du på aktien har full kontroll.

Varför måste du ovan applicera?
Att leva är långt mer att komplicera,
vrida, dra i och fundera.
Treva utan att diktera.

Så släpp taget, låt dig falla!
Gör inte som de flesta, typ alla!
Nyfådd styrka och ton!
Mer av rim och reson.

Det tar kraft och mod,
men av visdom sen du stod.
När de andra plastiskt ler,
du sanningen i vitögat ser.

Och DET är värt SÅ mycket mer!
Jag lovar...




















Bunden vers av Ohappa
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-13 21:12



Bookmark and Share


  Malin Tyberg VIP
Gillar. Slam!
2021-02-26

  filosofian
Jättefin och välformulerad!
2021-02-18

  Judas Ekholm VIP
Svinbra skaldat!
2021-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ohappa
Ohappa