Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dricker Äppelvin

Nu ikväll dricker vi
vårt egna äppelvin!
Vårt vinställ...
ger välbehag och
ett muntert flin.

Livet ska ju vara gott.
Det har vi alla hört.
Njuta av det som vi fått
för sedan är det är kört!

Ja, jag vill känna
doften och smaken
fredagsmysa
hemma med maken.
Häller upp ett glas
som säkert går kras!
Om en stund...

Jag njuter av den
första aromen...
Syrligheten är
ett gott omen!
Doften är komplex.
Smaklökarna väcks!
Liksom Jag!

Tar en liten klunk
för att känna...
om strupen ännu
mera kan bränna...
än vad den gör nu
på en bonnafru
här ikväll.

Livet är ju till
för att levas!
Glädjen måste också
upplevas.
Annars är man död,
utan sin livsglöd.

Så jag låter kinderna
blossa!
Känner alla hämningar
lossa!
Fyller på mitt glas,
som säkert går i kras
....... om en stund!

SKÅL!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-21 05:47



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Hahaha....mysig kväll ! Raka rör. Underbart ! Glasets natur är att gå sönder.
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP