Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslosamt

Skonsamt
som när solen lyfter morgonen i öst.
Så vill jag njuta av att dagen gryr.

Följsamt
som när vinden oroar trädens kronor.
Så vill jag förmedla mina känslor.

Smeksamt
som när handen rör vid en tårad kind.
Så vill jag uppleva skön musik inom mig.

Sorgsamt
som när ljusets låga flämtar och dör.
Så vill jag med blicken följa ett stjärnfall.

Sällsamt
som när barnet lämnar skötet och föds.
Så vill jag uppleva att tanken vaknar.

Varsamt
som när vattnet sköljer strandens bryn.
Så vill jag se mörkret tona i rymd.

Haiku:
En religion
kan räknas som trovärdig
när tvivlet är sant




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-22 10:26



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Njutsamt:-)
2020-11-22

  siv birgitta.a. VIP
det var bra tankar tack
2020-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström