Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag fick iallafall sömntabletterna

Du har sprungit in i väggen sa läkaren till mig...
jaha sa jag, kan man det?

Ja du har inte ens reservkrafterna kvar...
Nähej men hur ska jag orka leva vidare då?

Du kan få några tabletter att sova på,
och så ska du vila mycket och inte oroa dig...

Jasså inte oroa mig och vila mycket,
men hur gör jag för att inte oroa mig för mycket?

Du måste lära dig att säga nej och tänka på dig själv,
jaha bara så där alltså, utan vidare,

men jag vet ju inte hur man gör det, jag har ju tagit
hand om andra i hela mitt liv sen jag var 6 år!

Tyvärr är din läkartid slut nu, välkommen en annan dag.
Läkaren reser sig ler och visar mig ut genom dörren.

Jaha men jag fick ju iallafall sömntabletterna.




Fri vers (Spoken word/Slam) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-23 19:24



Bookmark and Share


  Koloristen
Ingen har tid för någon annan längre. Inte ens läkare, som ock har bra betalt.
2020-11-24

  Solstrale VIP
Sova på tabletter det blir knaggligt, skaver i kroppen, skinnet blir rivet... Ja det var bra ordat och ett missmodigt bemötande som bränner än mer i skinnet! Sammanbrottsframkallande bemötande oförståndigt och kapitalistiskt, man önskar medkänsla och förståelse från vården inte "ta en tablett" ...
2020-11-24

  Måndemon
Har också varit utbränd och känner igen den där frustrerade och vilsna känslan. Vissa läkare skulle verkligen behöva tänka ett steg längre!
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP