Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens förmåga - att våga

 

Att forma en tanke till poesi

kan tyckas lätt som en plätt

men kräver förvisso stort grubbleri

som sen ska doseras rätt

 

Att skriva poesi av det tänkta

kan förvisso simplifieras

låt oss ta det ordet "längta"

som ju enkelt kan varieras

 

Längta o smäkta o stunda

eller sukta o sakna o trå

alla beskriver någorlunda

hur man stundom kan må

 

Men så bör man ändå fundera

för att kanske komma nånvart

vilken "längtan" man vill poängtera

o varför man "saknar" såklart

 

Sen har vi den där grammatiken

språket som brister o bär

dynamiken logiken o rubriken

i paniken man frustar o svär

 

Ja dikten tarvar nog sin poet

o hans envisa engagemang

för att kunna bli till belåtenhet

i skaldernas digra falang

 

Men den främsta ingrediensen

är nog ändå själens förmåga

att leda oss över gränsen

från att vilja till att våga

 

 

Bs-06

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 404 gånger
Publicerad 2006-07-17 17:45



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
ja du, även detta ror du hem
2006-07-18

  Tassan
tack för den lilla glädje och inspirations injektionen. du är duktig!
2006-07-17

  Ingrid Nilsson
Inspirerat och inspirerande!
2006-07-17

  Rachel Roth
...nu är det betydligt bättre...
2006-07-17

  Rachel Roth
tycker nog att denna fantastiska text
är värd en annan titel, den är helt lysande!
2006-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg