Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I gallerian

Han satt i kvällningen
trubaduren med gitarr
svarta ackord i dunklet
blicken sammanbiten
åtta kronor i hatten
han spelade känsligt
en Don Henley ballad
och gallerian stängde

Han satt på stengolvet
tolv kronor i hatten
efter dagens spelning
och krumpna fingrar
folk gick med matpåsar
väktaren med nycklar
bad honom försvinna
ut i bistra vinterkvällen

Han satt på parkbänken
och spelade för änder
för dem som gick förbi
i gatlyktors dunkla sken
tog gräset med natten
och gitarren vid sin hand
han blev ett med sömnen
himlen blev hans täcke

Han satt där i gryningen
trubaduren med gitarr
gallerian öppnade porten
till melodierna av Dylan
en ny dag för fötterna
och några lånade ackord
spelade för uppehället
det enda han var bra på

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-10 07:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sorglig historia, den här...
2020-12-27

  Lars Hedlin
Som låten en fattig trubadur...
2020-12-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
T rubadur underhöll
O ch bara liten slant föll
N og bör levande musik
E n tillgång som är så unik
R endera mer lysande gull...
2020-12-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en fattig trubadur som fortsätter att spela och hoppas att dagen skall bli bättre än i går!
2020-12-11

  bibbi ahrnstedt
Berörande om en gatumusikants liv
2020-12-10

  Öknens Ros VIP
En tragisk figur, men som en del människor ändå uppskattar.
2020-12-10

  Feliaxel VIP
Tragiskt liv
2020-12-10

    Lena Staaf VIP
Fint och inkännande skrivet om den eländigt fattiga spelemannen, kontrasten mot de förbiilande med sina kassar. Frost i känslan.
2020-12-10

  AiA Maria den fria
Berörande om musikens helande kraft.

-både hos den som ger och hos den som tar emot.

En påminnelse om att vi ibland får ta del gratis när vi skulle kunna betala för ”en biljett”...

-särskilt i bistra tider kan det vara skillnaden mellan liv o död!

Tack!
2020-12-10

  Maria Sundelin VIP
Många gånger hör man fast man inte hör de som spelar
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO