Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre bokstäver


Att byta namn och stad
Var så enkelt
Kändes lika naturlig som dom kalla hälsningsfraserna
Det sitter i ryggraden

Jag var född för förändringen
Jag var utsatt
Väcktes av hans händer
Vilket ledde till saker jag inte ville
Kommer för evigt förknippa hans tre bokstäver med övergreppen



Beskriv vad du känner just nu
Liten


Men jag är stor
Mina ben, armar
Lemmar som breder ut sig i fåtöljen
Tittar ner på mattan
Just en sån jag vill ha i mitt vardagsrum
Du kan inte rucka på pelaren som håller uppe det sköra slottet



Mitt nya namn klingar fint i min mun
Och jag vänder mig om när jag hör någon ropa det på stan
Min nya stad
Har jag fyllt
På lite över ett år
Med minnen




Fri vers (Fri form) av Julia Sixten
Läst 200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-27 15:35



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En väldigt ömsint beskrivning av ett skrivarjag som bär ett sårat barn inom sig.
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Julia Sixten