Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För givet att känna




Jag kanske tar det för givet
Att känna
När jag ligger i natten
Och kroppen pulserar rycker och sticker
När jag ligger stilla och blundar
Försöker sova

Tänk om jag var död
Och inte fick känna hur du försiktigt glider ner bredvid mig igen
Din varma kropp mot min
Som otåligt vrider och vänder
Det är för varmt och det är för kallt
I natten

Jag kanske tar det för givet
Att känna
När jag vaknar på morgonen
Ljusstrimman som bländar mig
Och kroppen som sträcker och knakar
När jag lyssnar efter dina lugna andetag
Du fortsätter sova

Tänk om jag inte fanns
Och fick väcka dig försiktigt med kyssar
Ditt nyvakna ansikte
Tanken på att det var just jag
Som fick vakna upp bredvid just dig
Varje morgon





Fri vers av Julia Sixten
Läst 52 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-06 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Sixten