Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens sånger

Julens alla sånger
på min grammofon
nu tändas åter ljusen
där i vår lilla stad
gläns över sjöisen
och sånger till Lucia
hej mitt vinterland
och en vinterpromenad

Julens alla sånger
från en liten scen
det brinner ett ljus
i kall decemberdimma
min barndoms jular
och julen i vårt hus
tänd ett litet ljus
och låt det få brinna

Julens alla sånger
vid brasans glöd
hör hur den klingar
julens fina klocka
i år är julen min
jag viskar en bön
julskinkan har rymt
till skratt kan locka

Julens alla sånger
vid min lilla gran
när en stjärna tänds
i mitt vinterland
stackars lilla tomten
under himmel i advent
sångerna till dans
i ringar hand i hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-16 07:00



Bookmark and Share


  M.Eta
Tur att man kan lyssna på alla julsånger i alla fall. Fint skrivet!
2020-12-17

  bibbi ahrnstedt
Fantastiskt väl rimmat , underbart innehåll
2020-12-17

  överlevaren VIP
Härliga tongångar....musik är glädje!
2020-12-16

  Eva Helene VIP
Julens kända sånger och psalmer tröttnar man aldrig på. Fint!
2020-12-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Julsånger gör
en på gott
humör för
de alltid ens
innersta så
väl berör!
2020-12-16

  AiA Maria den fria

Musikens helande lyser hela vägen

Tack för berörande toner!
2020-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om sånger i juletid
där många har viktiga budskap
för att skänka glädje och frid!
2020-12-16

  Öknens Ros VIP
Julsångerna fint ihopflätad med övriga texten.
2020-12-16

  Feliaxel VIP
Många fina julsånger finns det att sjunga i jultider
2020-12-16

  Kungskobran VIP
Jag älskar dessa julsånger, hoppas att de inte motas bort av motståndarna till det svenska kulturarvet
2020-12-16

  Maria Sundelin VIP
Julen är en härlig tid
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO