Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helt apropå


når nätta jämna hjärtslag
längst in i vårt krypin
där stranden finnns,

till oerhörda oceanen

 

vågors bergochdalbana
sköljer över sanden
böljegången bromsas upp
gurglar vänder ut igen

fjärdens pulsar följer efter
i tempo andantino

luften moltyst dystergrå
nyfikenheten uppdagar
sångstrimmor ur traststrupar
dropppmålade trädkroppar
synliga endast som skelett
i ständig vaksamhet

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-08 19:10



Bookmark and Share


  Cortexett
Det stora och det lilla. Universum inom oss och existensen utanför. Fin!
2020-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg