Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet blir vad vi gör det till

Jag är en rak människa utan krusiduller,
vill du mig något säg det då rakt ut
gå inte som katten kring het gröt...
mitt liv är enkelt och anspråkslöst,
jag jagar inte efter berömmelse eller rikedom,
jag har vad jag behöver i detta livet
och har under årens lopp lärt mig vad jag
vill och inte vill, vad som utvecklar
och vad som stoppar mitt själsliga liv.

Jag har sett det mesta av vad livet erbjuder
men jag har aldrig riktigt vågat ta steget fullt ut
det ångrar jag naturligtvis idag,
men än finns det tid för förändringar,
så länge det finns liv finns det hopp, eller hur?
Men nu är det viktiga i livet att göra det som ger
lugn, tillfredsställelse och verklig kvalitet
Om någon vill dela eller ingå i detta mitt liv
så krävs det ärlighet, empati samt gediget intresse.

Livet är alldeles för kort för att slösas bort på
oviktiga personer och ting, det har jag lärt mig den
hårda och tuffa vägen, men nu har jag valt att gå
en annan väg där friheten och livet förhoppningsvis
skall ge mig några roliga, intressanta, kärleksfulla år,
det finns och har funnits många intressanta och
förnuftiga människor i mitt liv, men tyvärr också dessa
som bara tänker på sig själva och sitt, som kan gå över
lik för att få sina intressen och viljor igenom.

Eller dem som stängt in sig i sig själva av olika orsaker,
de som inte ser längre än näsan räcker, som lever på
fantasier och overkligheter, njuter av sådant de inte
kan få i verkligheten utan pressar in sig i en gjutform
som egentligen inte passar dem, och blir otillfredsställda,
olyckliga och ointressanta för omvärlden och dess liv.
Jag har hela mitt liv försökt att passa in, vara alla till lags,
men har äntligen lärt mig av mina misstag...det bara suger
musten ur mig själv och försvagar mig som människa.

Kontentan av detta är att livet blir vad vi gör det till!










Fri vers (Spoken word/Slam) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-10 10:53



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Klockrent och välskrivet!
2020-12-10

  BenGust VIP
Ja, att bara passa in håller inte i längden. Men också tur att vi är så olika
i tillvägagångssätt trots vårt gemensamma arv.
2020-12-10

  Öknens Ros VIP
Huvet på spiken!
2020-12-10

  AiA Maria den fria

Yes!
Yes!
Yes!

Tack!
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP