Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stannaisängensängliggardag...

Idag har jag bestämt att jag skall ha
en stannaisängensängliggarda`
ja det är något som alla borde ta,
att låta kropp och själ få vila
om det tänker jag ej längre deala...
ty när sömnen har varit nästintill noll
och på huvudet jag ej har någon koll,
det spränger, dunkar och bankar
för där finns allt för många tankar.
Då brygger jag mig en god kopp Java
och aktar mig för att på mattan snava.
ty kaffet är denna dag min bästa vän
med dess doft och smak det tar mig hän,
till marker där solen alltid skiner
och inga kalla vindar viner.

Jag blundar och känner styrkan komma
utanför hör jag flyget från Bromma,
sakta förs jag in i drömmarnas land
känner att någon tar min hand,
det är du min kära skyddsängel och vän
min kropp är nu ej längre på helspänn,
och din närhet i drömmen gör mig gott
jag befinner mig nu i mitt drömslott.
här vill jag stanna många minuter och timmar
för här är det inga barn som stimmar
allt är inspunnet i en ro av skira drömmar
där framförallt tystnaden fram strömmar,
och jag känner mig upplyft, men fortfarande svag.
så jag fortsätter med min stannaisängensängliggardag.





Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-12 12:06



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ger styrka och ro att få del av!
2020-12-14

  Öknens Ros VIP
Låter väldigt avkopplande och skönt.
2020-12-12

    Ken Cassel
Bra Angela! :-)
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP