Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Ljus i Lucianatt

Det brinner ett ljus
vid fönstret i kväll
det strålar i kapp
med stjärnornas päll

Det sprider en doft
av jul och stearin
det står i en stake
så mossprydd och fin

Det lyser så starkt
och värme det sprider
vi väntar på stunden
då Lucia in skrider

Hon kommer med tärnor
och glädjefylld sång
hon sjunger så klart
fast natten är lång

Hon bär i sin hand
en bricka så röd
hon bjuder så vänligt
sitt kaffe med bröd

Vi ha väntat så länge
på just denna dag
med innerlig värme
och själsligt behag

Det brinner ett ljus
vid morgonens vaka
det sägs så säkert
hon kommer tillbaka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 321 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-13 08:04



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vackert och ljusbringande.
2020-12-16

  Lars Hedlin
Vackert var ordet!
2020-12-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en ljus högtidsstund i morgonmörkret!
2020-12-14

  Stanley Rydell
God traditionstrogen ton!
2020-12-14

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stämningsfull
2020-12-13

  Eva Langrath VIP
Fin Lucia text
2020-12-13

  M.Eta
Fin hyllning till Lucia!
2020-12-13

  Kungskobran VIP
Lucia är det namn jag bär, som ljusets drottning står jag här.
Fint om en av våra mest älskade traditioner
2020-12-13

  AiA Maria den fria

Ljuvligt
Bedårande
Vackert luciatåg
Sprider ljus o värme
o hopp inför allt som är.

Tack!
2020-12-13

  Lena K Nilsson VIP
Fint diktat om Lucia!
2020-12-13

  Öknens Ros VIP
Lucia, ljusets brud, sprider glädje och hopp i mörkret. Fint diktat!
2020-12-13

    ej medlem längre
Tack för att du bidrar med ett virtuellt luciatåg.
2020-12-13

  Feliaxel VIP
Fint om lucia
2020-12-13

  Solstrale VIP
Innerligt fin i ord och bild!
Önskar dig en underbar Lucia!
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO