Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heliga Hallon

Ett Heligt Krig har brutit ut,
i den landsbygd där jag bor.
Det verkar inte få ett slut,
fast de saliga på Herren tror.

Heliga och "Guds utsända",
vill inte andra kinden vända.
De krigar dagarna i ända,
rättfärdiga och överspända.

Öga för öga, tand för tand...
En buske har försatts i brand.
Hallon kastas som granater
i korståget av Guds soldater!

Budorden har helt glömts bort.
Dödssynderna gör minnet kort.
Högmod följs av frosseri...
Avund, vrede... snatteri.

Undrar vad vår Herre tänker
när de hallonkärnor stänker
över häcken där den står...
Hallonbusken som är vår!





Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-18 10:20



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Heliga hallon brast ut i skratt..--dödskul ursäkta uttrycket
vådligt vitsigt och roligt
2020-12-19

  Camilla Heinonen VIP
Ha ha ha!
Båda damerna 70+ och aktivt verksamma i
Equmeniakyrkan på bygden... =)
2020-12-18

  Solstrale VIP
Hålld on! Ni som kastar hallon... Ja det var enverkligt snyggt rimmad verklighetsbetraktelse...
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP