Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årtal

Vissa årtal blir historiska
som 1632.
Det är ett av många klassiska,
andre Gustav Adolf dog ju då.

Men också 1718
är fogat till svensk historia.
Det var en ödesdiger morgon
Kalle dussin miste sin gloria.

Två svenska kungars snopna sorti
beskrevs som eländes elände.
Storhetstiden för alltid förbi,
kulor och krut historien vände.

Men årtal finns av helt andra slag,
2020 och pandemin,
Den får vi leva med dag för dag,
och många av oss får lida pin.

Dessutom krig och alla våldsbrott
som härjar över hela vår jord.

Men mycket positivt har vi fått,
kärlek, omsorg, vänlighet, lovord.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-20 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström