Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avundsjukan

Avundsjukan är ett gift
som så ofta sätts i drift.
För att skyla över skam,
kommer fula känslor fram.

Vem av oss vill kännas vid
det som stör vår inre frid..?
Men när vi någon illa gör,
är det oss själva vi förgör.

Där i vår mörka avgrund,
får vi inte någon blund.
Vi gräver vår egna grav,
av skam vi ej vill känna av.

En trist offermentalitet,
är den ursäkt som vi vet!
Vi förmörkar och förstör,
allt som avundsjukan gör.

Men för avund finns ett bot
som inte utgör något hot.
Istället för att börja klandra,
kan vi lyfta upp varandra!

För att få det andra fått,
ska vi ge och handla gott.
Glädjas åt dem, ge beröm,
satsa på vår egna dröm!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-21 04:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP