Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skalmänniskor.


Skal


Mellan sömn och sömn
är den lilla asken
i djuphavet
plötsligt stannande;
är du ett brett skal
av pärlemor
som suger in mig,
kryper upp i dina spiraler
helt skyddad från havsdrift,
för att du älskar mig.
Och som vi sover,
vi svänger,
vi fluktuerar århundrade
efter århundrade
odödliga
mellan blodröd fisk,
sjöstjärna och anemon.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-22 06:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Att vila trygg, av pärlemor omsluten; av väldig ocean omsluten. Trygghet.
2020-12-26

  AiA Maria den fria

ÄR


Tack!


SOL!
2020-12-23

    Sefarge VIP
Njutbar "Ocenlyrik"
;)

2020-12-22

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vackert.
2020-12-22

  alicja lappalainen VIP
tidlöshet, monism
2020-12-22

  Ulf Carlsson VIP
Associerar osökt till sista strofen i Hjalmar Gullbergs "Psalm" ur samlingen Kärlek i tjugonde seklet, 1933, som ger samma känsla av tidlöshet:

"Han är mångtusenmila
och bottenlös som ingen flod;
i Honom ha fossila
djurarter funnit sömnen god.
Mer ljuvlig än ett månskenshav
är famnen, du skall vaggas av
från period till period
av tystnad och av vila."
2020-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen