Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fuck Corona

Nu pratar vi om något annat!

Blir så trött. Ja, rent förbannat!

Att höra ständigt om vartannat,

om det som inte har avstannat.

Corona... munskydd och visir.

Tror faktiskt snart jag tokig blir!

Jag skyddar mig var dag i ända

på jobbet tills jag hemåt vända.

Där håller jag sen ett avstånd

till mina kära med förstånd.

Men inte ens där får jag ro...

trots att jag jag på landet bo.

Får samma hotbild varje dag,

som resulterar i mer obehag.

För överallt... vartän vi går,

får vi höra hur den ned oss slår.

Det lyfter knappast någon opp

utan sänker bara, vårat hopp.

För så fort vi sätter radion på,

Så börjar vi allt sämre må.

Så nu väljer jag att stänga av

från restriktioner liksom kvav.

Jag föddes ej till denna värld

för att frukta livet på min färd.

Nej, låt oss känna hopp och tro.

Släpp in mer ljus och låt det gro!

Fuck Corona! Stick och brinn!

Ta ditt virus och försvinn!

#undersköterska




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-23 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP