Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vet inte hur det känns!

Du vet inte hur det känns...
när det vrids om och spänns
Det visir jag måste ha
på jobbet varje da'.

Du vet ej hur ont det gör
när det pannan helt förstör.
Vilka skavsår det mig ger..
Det är ingenting du ser.

Du vet
Inte alls vad jag känner.
när huden den bränner
och tillvaron skrämmer!

Huvet
värker av allt som klämmer
men regler bestämmer
och det kommer bara mer.

Du vet inte hur det är
att ha munskyddet jag bär.
Åtta timmar varje dag...
För du är ju inte jag!

Du kan
andas fritt när du rör dej.
Men andningen stör mej
och blir till en stor grej.

Du vet
Inte alls vad jag känner
när bröstkorgen spänner,
för att luften ej går ner.

Men så är tillvaron var dag.
Att skydda andra är min lag.
Jag ber dig bara som förut,
att stanna hemma, gå ej ut!

Så jag
klarar jobbet att skydda,
Ta hand om, beskydda
Är orden svårtydda?

Jag ber
bara dig om att höra
så jag mitt jobb kan göra
som jag vill göra bra!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-01 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP