Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett möte på Hornsgatan


Du, med dina kindben raka
dina flinka fingrar och din skarpa haka.
Din svarta blick är nästan helt uttryckslös när den vilar på mig i några sekunder.
Bortom den anar jag en saknad
och den fysiska reaktionen är omedelbar:
Älskling, jag har äntligen vaknat!
Mitt på Hornsgatan i rusningstrafiken
ändå känns det som att vi är ensamma utan publiken
och jag är tyst, men min kropp skriker.

Där din onyx-blick fixerar mig på trottoaren
är det inte helt tydligt vem av oss som är räven och vem som är haren.
Bara några meter bort
nära nog för att kunna fantisera om din andedräkt
och vad som kan hända när ljusen släckts.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-02 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP