Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gojan tyst, inte längre några konstiga svar


Inlånad av alkoholen

Skål i tamburen,
nu sitter min bäste vän i alkoholburen.
Livet har hamnat snett och gått på grund,
länge sedan vännen kände sig frisk och sund.
Kamrat alkohol sitter på axeln och kraxar goja,
med ett risígt inre, en självförvållad fyllenoja.
Helrör eller nubbe med stora glas,
väcker tankar och kropp i obalans, livet blir knas.
Vad är det som hänt,
märkliga signaler till hjärnan sänt.
Vännen vill vara lycklig, le och skratta,
sopa den gamla "skiten" under smutsig matta.
Alla kan må pest efter nattens glömda sång,
vi är bara människa under livets gång.
Steg ett, bestämma sig nu jävlar är det stopp,
om några veckor ska min kamrat vara på topp.
Vänner en mirakelmedicin så effektiv,
önskar alla med alkoholtrötthet ett bättre liv.
Mängden och situation är avgörande,
ifall den ska bli risk och störande.
Alkoholen fiende eller vän,
svårt veta förrän sen.
Gojan tyst, inte längre några konstiga svar.
JS Örjan




Fri vers av Örjan Noreheim
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-02 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim