Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag äter chips i badet


Jag äter chips i badet.
Slickar omsorgsfullt mina skrynkliga fingrar.
Badvattnet omfamnar och håller ihop min nakna kropp.
Ett hårstrå.
Äckligt.
Jag slickar igen.
Svetten rör sig med tyngdens kraft neråt, neråt och smälter så ihop med badvattnet.
Badkaret är för litet för oss två, har jag hört dig säga.
Dina ben är för långa och ditt ego alltför stort.
Det där sista har du inte sagt högt. Det har jag tänkt ut helt själv.

Jag höll på att borsta tänderna med tvål en gång.
Tänk så tokigt.
Tänk om du hade sett mig då.
Du hade skrattat åt mig.
Kanske hade du himlat med ögonen också.

När skynket slickar sig intill kroppen.
Äckligt det med.
Skäggstubben.
Den blev så definitiv i vattnets reflektioner.
På benen. Mellan benen. Men under armarna såg jag ju inte.
Badrumslampan i taket.
Varför släckte jag den inte?

Att bada är en lyx.
Då måste man njuta.
Njuta, njuta, njuta.
Gör det då, sa jag tyst för mig själv.
Det där hårstråt igen.
Äckligt.
Chipsen var slut.




Fri vers (Fri form) av Frittjoffs
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-03 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frittjoffs
Frittjoffs