Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En plats under eken

Om du var en ek,
jag ämnade bo
under vajande svajande topp.

Hålla sällskap
i årstiders skiftan

Och insupa
barkens arom.

***

Om jag var en stjärna,
du ämnade följa
dit skenet dig varsamt lett.

Låta strålarna
värma din tanke

Och min lykta
ge ljus
över oupptäckt du.

***

Om du var en våg,
vi ämnade surfa
i magisk förvandling
till luftigt skum.

Känna korn mellan tänder,
malas till ord

Och vi två tas om hand
som en strandens vän.

***

Om jag var en sten,
du ämnade hälsa
mig hem i din rymliga hand.

Förvarad i ficka
i bröstets höjd.

Ett hjärtslag som skydd
mot omvärldens puls.

***

Om du var min make,
jag ämnade hålla
din hand i all väders lek.

Vandra med dig
tillsammans i liv

genom stormar
solsken och dis.

***

Om jag var din hustru,
du ämnade ömt
att smeka min blossande kind.

Viska i örat
”allt ont är förbi”.

Jag finns här,
genom allt är det vi.




Fri vers (Fri form) av Frittjoffs
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-03-28 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frittjoffs
Frittjoffs