Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför hets med 24 timmar stress


Gå in i Väggen

När inre kraften tagit slut,
kropp och hjärna slår bakut.

Batteriets reserv har kraften noll,
hjärnan tappar fokus, ingen koll.

Dag blir natt, natt blir dag, sömnen svår,
tiden går, dagar blir till år.

Svåra tankar många kämpat i denna stund,
vi människor livets egen kund.

Gå ur väggen, vila, lappa inre känslor med vännens tröst,
reparera, lyssna på sin inre kloka röst.

Livets hårda press skador många,
stanna hjulet med att nu:et fånga.

Varför, varför livets hets fylld med 24 timmar stress,
blunda återupptäck livet,
lyssna på tystnad långt ifrån tidigare press.
Varligt försiktigt från väggen första klivet.
JS Örjan




Fri vers av Örjan Noreheim
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-03 22:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klokt och tänkvärt..
Berörd.
Tack.
2021-01-07

  Öknens Ros VIP
Att "kliva av tåget" i rättan tid och lyssna på den inre rösten som säger stopp, hit men inte längre.
2021-01-07

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten, vill läsa den för en väninna, i telefonen blir det nog bäst av nu.
2021-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim