Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förunderligt


Eftersom hans situation var pressad, försökte han frammana vackra drömmar. Han behövde fly. Uppleva någon form av lisa. Och till sin förvåning lyckades han: han drömde upprepat och vackert om smultron hela natten.

Det var befriande att se dessa läckra bär växa på en vacker plats. Smultronblommor. De treflikiga, dekorativa bladen. Och dessa bär! Att plocka dem. Fylla munnen med underskön smultronarom. Bli lite plockröd om fingrarna. Trä bär på strå.

Komma till hustrun hemma, närmast andfådd: ”Har du sett, Annika, vad jag har hittat mitt i denna gråvinter. Smultron! Vill du smaka!”
Och hans hustru smakar. I mun drar hon bär från strå. Hon njuter. ”Mmm! Det är väl ändå förunderligt med drömmar!” säger hon.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-05 09:37



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Stora applåden för din doftande text i mörkaste natten!
2021-02-06

  Klint
Bravo!
Åhhh, jag vill också drömma om smultron och få plockröda fingrar. :)
2021-01-07

  Minkki VIP
Just så! Var ... eller vad vore vi utan drömmar så där självklart inkluderande den vi älskar?
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP