Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirationen flödar ibland i ojämna vågor från strand till strand alltför ofta utan någon som helst kontakt med land ...


Kompensatoriskt vågad kryptografi

 

Där vågorna föds
gror allt det här
som ger
upphov till outsläckligt begär

till allt det där
som skänker livet mening
och innebörd i ljuv förening

Förvisso smärtsamt
när höjdpunkterna
visar sig vara
intet annat än
den uppenbara
ovissheten inför den försening
som ännu består

mellan hopp och förtvivlan

allt emedan idag
åter blir till igår

intill dess vi vissheten får

Begär
vars känslosvall
inte blott bara
utgör skillnad mellan
lycka och förfall

De är ju förutsättningen
för den atmosfär
vilken utgör skillnaden

emellan
en tillfällig affär
och att bli innerligt
passionerat förälskad
och kär

om än det alltför sällan
oavsett den eventuella
konvergensen i differensen

är den rätta
vi bjuder upp till dansen

för att inte missa sista chansen

Toppar som dalar
vågat förenade
i vågornas böljande salar

känslostormar formar
till ett hav
fyllt av kärlek
utan tvång och krav

ämnat för alla som vågar
och inte blott nöjer sig med
- Tackar som frågar ...

Vågar du
vågar jag

så kanske, kanske
det blir till verklighet en dag




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-19 05:20



Bookmark and Share


    Vildrosen
Vackert och finstämt. Uppmärksammade några rader som jag själv diktat om, nämligen företeelsen "Hopp och förtvivlan". Min ansats präglas dock av en slags maktlöshet och desperation. Fast nu var det din dikt det här skulle handla om! Upplever den som en försiktigt och insiktsfullt resonerande kring "begäret" , som är både till gjädje och förtret.
2006-11-29

  Josi
Åh så fin! Hoppfull och vackert skrivet. Våga bör man annars dör man!
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP