Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar alla dina ärr, rynkor och skavanker.

Du ligger vid min sida och sover så fridfullt
jag ser på dig med ett leende på mina läppar.
Du verkar drömma något, för du gnyr lite i sömnen,
jag smeker dig ömt över håret och kinden,
du vänder dig sakta om och fortsätter drömma.

Jag älskar att ligga och titta på dig och njuta av
det jag ser, en snygg mogen man i sina bästa år.
Du har dina små skavanker, och jag minns de
tillfällen när du fått allihop, nej inte ärret på din
högra vad, det fanns där redan när vi träffades.

Jag påminns om både roliga och mindre roliga
stunder under den tid vi varit tillsammans du och jag ,
Ärret på underarmen från operationen när du bröt
den på en fotbollsmatch, din krokiga lilltå som läkte
ihop fel efter att du sparkat på en sten ute i ren ilska.

Jag konstaterar att ditt hårfäste sakta kryper uppåt,
och att skrattrynkorna kring ögonen är många nu,
men oj vad många skratt vi haft tillsammans, jag får
nog faktiskt erkänna mig skyldig, till många av dem,
men jag älskar alla ärr, rynkor och skavanker på dig.

Jag reser mig upp ur sängen och går till köket för att
sätta på kaffebryggaren och plocka fram lite god frukost.
Det dröjer inte länge innan du vaknar till och upptäcker
att jag inte är kvar bredvid dig. Du känner kaffedoften,
plötsligt står du bredvid mig, iklädd randig morgonrock.

Jag känner dina armar runt mig när jag får dagens första
kram och en puss på pannan, jag lägger mina armar runt
dig och ser dig djupt in i dina bruna ögon och säger:
Godmorgon min älskade vapendragare, hoppas du sovit gott
och att jag alltid kommer att få vakna upp vid din sida.









Fri vers (Spoken word/Slam) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-10 19:56



Bookmark and Share


  den nakna poeten
härlig text att läsa jag blir glad av den fint skriven Bravo !!!
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP